Mij kun je wakker maken voor tv-programma’s over huizen en interieurs. Al toen ik klein was, was Extreme home makeover mijn lievelingsprogramma (wat is daar eigenlijk mee gebeurd?). Ik blijf zondagavond thuis voor VT Wonen: Weer verliefd op je huis en bingewatch met mijn oma alle afleveringen van de BBC serie Escape to the country. Kortom: geef me een bakkie thee en zo’n programma en je hoort mij niet. Herken je jezelf hierin? Ten eerste: wil je dan alsjeblieft vrienden met me worden, en ten tweede: dit artikel is voor jou.

Netflixseries over huizen en interieur

Netflix kent namelijk ook talloze programma’s en documentaires over jawel, huizen. Ik heb ze uiteraard allemaal al verslonden (@Netflix, I want more!), maar deel graag mijn ervaringen met jullie. Zoals je uit de intro misschien al had begrepen, ligt mijn standaard niet heel hoog en ben ik al snel blij, maar toch. Doe er wat mee. Of niet.

 1. Amazing interiors
  Eén van mijn favorieten in dit lijstje. Deze mensen bewijzen dat alles mogelijk is wanneer het op je huis aankomt. Ik voelde me in ieder geval meteen heel saai met mijn Ikea Billy boekenkast. In deze serie krijg je huizen te zien die zijn omgebouwd tot een circus, filmmuseum, wonderland, levensgroot poppenhuis en meer. Ik viel van de ene verbazing in de andere (en zou een moord doen om een paar van deze huizen te mogen bezoeken).
 2. The world’s most extraordinary homes
  Wat was dit een feestje om naar te kijken. Niet alleen vanwege de geweldige huizen die langskomen (de huizen die bijna wegvallen in de natuur zijn mijn favoriet), maar ook door de presentatoren. Architect Piers is overduidelijk zelf zó gepassioneerd over mooie gebouwen, dat je zelf ook helemaal enthousiast wordt.
 3. The great interior design challenge
  Interieur make-over programma’s: mijn favoriet! Ik heb een lichte verslaving aan ‘before and after’ momenten (niet alleen van huizen, trouwens). Waarom is dat toch zo bevredigend? In deze serie zitten er in ieder geval genoeg.
 4. Tiny house nation
  In dit programma gaan mensen hun eigen tiny houses bouwen. Helemaal hip en van nu. En oh zo leuk. Ik kan er trouwens ook nog wat inspiratie uithalen voor mijn eigen tiny house. De mijne kan alleen niet rondrijden, want kleine studio in het centrum van Rotterdam.
 5. Charlie Luxton’s homes by the Mediterranean
  Ooit kan ik ook een huis kopen aan de Middellandse zee. Wacht maar. Tot dan blijf ik even wegdromen bij series als deze. Charlie Luxton bezoekt trouwens wel vaker huizen, zo is er ook Charlie Luxton’s homes by the sea.

Dat was nog niet alles, want je hebt ook nog: Stay here, House Doctor, Australia’s best home, en als je ook nog van tuinen houdt: Big dreams, small spaces en Monty Don’s Italian/French gardens . Je kunt dus nog even vooruit.

Fotografie Kyle Mills